You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Játékos szemle
3

Reisz Áron-Sándor

csatár


életkor 29 Magasság 177 cm
Testsúly 88 kg

életrajz

- Kérlek mutatkozz be pár mondatban a szurkolóknak!

Reisz Áron vagyok, Csíkszeredában születtem és a Sportklub csapatát erősítem. A múlt szezon vége fele született kisfiam, úgyhogy az edzés mellett az újdonsült apukák feladatait végzem a nyár folyamán.

- Hogyan jellemeznéd magad jégkorongozóként?

Egy mindig keményen dolgozó játékosnak tartom magam és szeretnék úgy gondolni magamra, mint egy svájci bicskára, aki bármilyen helyzetben bevethető és megoldja a feladatot.

- Milyen célokkal vágsz neki a szezonnak?

Egy sportoló azért sportoló, mert mindig a legjobbat akarja kihozni magából és a csapatából. Így a cél sem lehet más, mint a végső győzelmek az összes sorozatban, ahol indulunk.

- Mi volt az oka, hogy csatlakoztál a klubhoz?

Nem volt túl nehéz döntés, hiszen itt születtem, itt ismerkedtem meg a jégkoronggal, a Sportklub volt a nevelőegyesületem, mielőtt Magyarországra kerültem. Mindig különleges és felemelő érzés a szeredai szurkolók előtt játszani, főleg, hogy gyerekkoromban is imádtam a Vákár Lajos hangulatát.

- Ki a kedvenc profi jégkorongozód és miért?

Van néhány játékos, akiknek nagyon szerettem a játékát, mint Peter Forsberg vagy Claude Giroux, viszont, akit csodáltam gyerekkorom óta az Ladányi Balázs volt. Szerintem kérdés nélkül ő a valaha volt legjobb, magyar játékos.

Első ránézésre lehet nem volt kitűnő, de számomra mindig lenyűgöző volt nézni a megoldásait a jégen. Úgy látta és kivitelezte a játékot, ahogy nagyon kevesen a világon, véleményem szerint. Az ő hoki IQ-ja NHL szinten volt.

- Meccs előtti berögzült rituáléd, babonád van?

Erre a kérdésre nagyon egyszerű a válasz, mert nincs.

- Első találkozásod a jégkoronggal?

Nem tudom, hogy pontosan mikor kezdtem el jégkorongozni, de 3 évesen volt korcsolya először a lábamon a Suta-tó jegén, nem sokkal később csatlakozott a hokibot is.

- Hogy emlékszel vissza a karriered legbüszkébb pillanatára?

Egy jégkorongozó karrierje alatt, mindig a sikerek a legemlékezetesebbek. A Székesfehérvári rájátszás mérkőzések vagy egy nehézkes szezonkezdet után nagy hajrával utolsó meccsen bejutni DEL2 rájátszásába, meg fog maradni. Mindenesere meg sem közelítik a 21/22-es szezont, ahol a Sporklub színeiben 3 kupát is győztesként emelhettünk a magasba.

 

Ha a statisztika érdekel, kattints a linkre:

https://www.eliteprospects.com/player/60607/aron-reisz

 

Statisztikák