You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Erste Liga: Nem mindig előny a hazai pálya

Felemásra sikerültek a magyar-román nemzetközi jégkorong-bajnokság első hazai mérkőzései az erdélyi csapatok számára. A Gyergyói Hoki Klub mindhárom otthoni meccsét elbukta.

Nem kezdte jól a szezont a Csíkszeredai Sportklub, az Erste Liga címvédője. Hozó Levente csapata első magyarországi túrájának négy meccsén mindössze két pontot szorgoskodott össze. Ezt követte egy presztízsértékű, önbizalom növelő győzelem a Brassói Corona otthonában, majd elérkezett a hazai bemutatkozás.

A Vákár Lajos Műjégpályára először a DVTK Jegesmedvék vendégeskedett a múlt pénteken. A miskolci piros-fehérek az 55. percben mentették hosszabbításra a meccset, amelyet végül a mesterhármasig jutó orosz légiós, Razumnyak találatával húztak be.

Csíkszeredai Sportklub – DVTK Jegesmedvék 3–4, hosszabbítás után (1–0, 0–1, 2–2, 0–1)

Szombaton a Sportklubot Debrecenben megtréfáló DEAC érkezett Csíkszeredába. Gól nélkül zárult az első harmad, a második húsz percben viszont belehúztak a felek, összesen hat találat esett ebben a periódusban. A Debrecen kétgólos előnyt dolgozott ki, ám a Szereda megfordította az állást, végül egálra hozták a vendégek a harmadot. Az utolsó harmadra egy Péter Balázs találat és egy üres kapus Becze-gól maradt. Ezzel megszerezte szezonbeli első otthoni győzelmét a Sportklub.

 Csíkszeredai Sportklub – DEAC 5–3 (0–0, 3–3, 2–0)

Egy brassói vereség és egy Gyergyószentmiklóson aratott győzelem után látogatott a Dunaújváros Csíkszeredába hétfőn. A kiélezett, fordulatos találkozó első harmadát 2–1-re nyerték a kék-fehérek, a középső játékrészben viszont 0–3-at produkáltak az Acélbikák. A záró játékrészben visszakapaszkodott a Sportklub, a hosszabbítás harmadik percében pedig Részegh Tamás lezárta a meccset.

Csíkszeredai Sportklub – DAB 5–4 hosszabbítás után (2–1, 0–3, 2–0, 1–0)

Forrás: Erste Liga: Nem mindig előny a hazai pálya (maszol.ro)