You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Játékos szemle
55

Salló Alpár

hátvéd


életkor 30 Magasság 180 cm
Testsúly 80 kg

életrajz

- Kérlek mutatkozz be pár mondatban a szurkolóknak!

Sziasztok, Salló Alpár vagyok, 29 éves, frissen nősült. Csíkszeredában születtem, itt is kezdtem el hokis karrieremet. 17 évesen lehetőségem volt Németországban is játszani, pontosabban a DNL ligában. Egy év után hazajöttem és már 10 éve a Csíkszeredai Sportklub, kék-fehér mézet viselem.

- Hogyan jellemeznéd magad jégkorongozóként?

Magamat jellemezve, gyors, mozgékony, offensive és egyben deffenziv hátvéd vagyok. Szeretek a csatároknak segíteni a támadásban, hogy minél több gólhelyzetet tudjuk összehozni, de a védelemről sem feledkezem meg.

- Milyen célokkal vágsz neki a szezonnak?

Motivált vagyok. Minden erőmmel a győzelem fele fogom segíteni a csapatot, hogy közösen újabb sikereket érhessünk el és majd a szezon végén büszkén emelhessük magasba a bajnoki kupákat.

- Mi volt az oka, hogy csatlakoztál a klubhoz?

A szívem mindig is ide húzott, kiskoromban minden mérkőzést követtem és figyelemmel kísértem a jégpályán, már akkor az volt az álmom, hogy majd én is viseljem ezt a mezt és érezzem a szurkolók buzdítását.

- Ki a kedvenc profi jégkorongozód és miért?

A kedvenc jégkorongozóm Cale Makar. Ő egy nagyon mozgékony hátvéd, aki gyors és nagyon jól belátja a pályát, sokszor még csatárnak is megfelelne az offensiv játékát tekintve.

- Meccs előtti berögzült rituáléd, babonád van?

Meccsnapokon mielőtt beérnek az öltözőbe megiszok egy kávét, majd átöltözöm, beszigetelem a botjaimat. Végül gondoskodom a testemről, mobilizációs gyakorlatokkal, hogy készen álljak a mérkőzésre.

- Első találkozásod a jégkoronggal?

6 éves koromban húztak először korcsolyát a lábamra. A szüleim támogatásának köszönhetem, hogy jégkorongozok a mai napig. Kitartóan vittek edzésekre, edzőtáborokba, támogattak és biztattak. Valamint az edzőknek is köszönöm, hogy megtanítottak jégkorongozni és megszeretették velem ezt a sportágat.

- Hogy emlékszel vissza a karriered legbüszkébb pillanatára?

Sok büszke pillanat volt karrierem során, de ha ki kellene egyet emelni az az volt, amikor itthon a Románia Kupát megnyertük, teltházas szurkolótábor előtt. A mérkőzés végén libabőrös lettem. Több mint 3000 ember énekelte a székely himnuszt.

- Mit üzensz a szurkolóknak és a követőknek?

Ti vagytok a liga legjobb szurkolói, öröm érezni, amikor nekünk szurkoltok és énekeltek. A pályán ti vagytok számunkra a 23. játékos.

Ha a statisztika érdekel, kattints a linkre:

https://www.eliteprospects.com/player/69388/alpar-sallo

Statisztikák