Nem ma kezdtük!

A vízumkérdésről

2016 február 27.
Február első hetét követően Artur Oktyabrjov vezetőedző, illetve Anton Berljov nélkül készül a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a román bajnoki mérkőzésekre.
Ennek oka, hogy az edző, illetve a játékos állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezi Csehországban – hiszen Prágában élnek – így az Unió területén belül szabadon mozoghattak, de érvényesek volt rájuk nézve is a turista törvények. Azaz csak 90 napot tartózkodhattak máshol. Ennek lejárta után vízumkötelesek.

A Sportklub munkavízumot igyekezett beszerezni a két érintettnek, ám ennek megszerzése egy hosszú folyamat. Néhány eredeti igazolásra volt szükség Oroszországból. A dokumentáció elkészült és a jövő hét elején kerül beiktatásra, amely után leghamarabb öt, legkésőbb 10 napon belül az két érintett újfent Csíkszeredában lesz.

A Sportklub vezetőségét nem érintette meglepetésként, hogy ilyen hosszú időre kénytelenek nélkülözni a vezetőedzőt és Berljovot. A játékost a klub a teljes felszerelésével engedte el, hogy Prágában folyamatosan tudjon készülni. Oktyabrjov edző pedig napi kapcsolatban van a szakmai stábbal, akiknek folyamatosan küldi az edzésterveket.

Ennek fényében a román bajnoki rájátszásra a teljes keret egyben lesz.