Nem ma kezdtük!

Az éllovas érkezik

2014 október 3.
Nehéz két mérkőzés elé néz a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Ligában. Vasárnap kora este a Miskolci Jegesmedvék, míg kedden a Brassói Corona csapatai látogatnak a Vákár Lajos Műjégpályára. Első feladatként viszont a miskolci „problémát” kell kiküszöböljék Christer Dreberg tanítványai.
Folytatódnak hétvégén a jégkorong MOL Liga küzdelmei. A HSC Csíkszereda két mérkőzést játszik hazai környezetben. Előbb vasárnap a bajnokságot vezető Miskolci Jegesmedvéket fogadják, majd jövő kedden az erdélyi rangadó keretében, az edzőváltáson átment Brassói Corona érkezik. A cél nem más, mint megszerezni az első rendes játékidőben aratott győzelmet és fokozatosan feljebb lépni a tabellán.

Nehéz két mérkőzés elé néz a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Ligában. Vasárnap kora este a Miskolci Jegesmedvék, míg kedden a Brassói Corona csapatai látogatnak a Vákár Lajos Műjégpályára. Első feladatként viszont a miskolci „problémát” kell kiküszöböljék Christer Dreberg tanítványai.

A HSC-nek van is elszámolnivalója a „macikkal”: a bajnokság második fordulójában méretes pofont kaptak a soron következő ellenféltől. Az a találkozó gyakorlatilag nyolc perc alatt ment el, amely idő alatt a Miskolc háromgólos előnyre tett szert és onnan lehetetlenség volt talpra állni. A vége, mint ismeretes 7–0 lett.

Ugyanezt az előnyt nem szabad megadni a nagyon jó játékerőt képviselő borsodi csapatnak. Ugyancsak fontos tény az aktuális ellenféllel szemben, hogy az első perctől az utolsóig maximális kell koncentrálni ellenük, hiszen az utolsó másodpercekben is képesek a bravúrra, amint azt már bizonyították Érsekújváron.

„Szalonképes” viszont csak akkor lesz a HSC, ha megismétli a hétvégén mutatott produkciót és ezt párosítják a pontos befejezésekkel. Hogy erre képes a csíki csapat az nem vitás. De hogy mit vár az összecsapástól a csapat vezetőedzője, Christer Dreberg, azt az alábbiakban fejti ki.

„A Galac elleni, szerda esti, mérkőzés során csak a harmadik harmadban játszottunk jól és megnyertük mérkőzést, míg a MOL Ligában átlagban 50-55 percet játszunk jól és mégis veszítettünk. Pedig a Galac sem rossz csapat. Ez a különbség a két bajnokság között. Miskolc ellen 60 percen át koncentrálva kell játszani, ahhoz, hogy a pontokat itthon tartsuk. Sokkal jobban kell kezdjünk, mint tettük legutóbb, amikor hét és fél perc után háromgólos hátrányba kerültünk. A liga egyik legjobb csapata ellen fogunk játszani, amely nagyon sokat korcsolyázik, keményen játszik és nagyon határozott a kapu előtt. Sok energiával játszanak és ez hatványozottan igaz, ha gólt szereznek. Meg kell próbálnunk távol tartani őket a kapunktól. Fontos, hogy elsőre mi szerezzünk gólt. Maximális teljesítményt kell nyújtsunk. Nagyon nehéz napok elé nézünk, hiszen öt mérkőzést játszunk zsinórban” – vezette fel a vasárnap esti összecsapást a svéd szakember.

A MOL Liga hétvégi műsora
Péntek: HC Érsekújvár – Debreceni HK (19), Dunaújvárosi Dab.Docler – Újpesti TE (19).
Szombat: Brassói Corona – Miskolci Jegesmedvék (19).
Vasárnap: Dunaújvárosi Dab.Docler – HC Érsekújvár (18), HSC Csíkszereda – Miskolci Jegesmedvék (18), Ferencvárosi TC – Újpesti TE (20).
Kedd: HC Érsekújvár – Ferencvárosi TC (19), Újpesti TE – Dunaújvárosi Dab.Docler (19), HSC Csíkszereda – Brassói Corona (19.30, Digi Sport 2).

Fotó: Pál Zoltán