Nem ma kezdtük!

Az utolsó kiszállás következik

2015 január 22.
A jégkorong MOL Liga 2014/2015-ös idényében utoljára utazik Magyarországra a HSC Csíkszereda csapata. Christer Dreberg, a csíki csapat svéd edzője szerint pontokat szeretnének gyűjteni az utolsó magyar portyán.
A HSC Csíkszereda péntek este Debrecenben vendégszerepel, a kék-fehéreknek eddig a cívisvárosban nem termett babér: 7–2 és 8–2-re nyertek hazai pályán a MOL Liga újoncok a csíkiak ellen.

Szombaton a listavezető Dab.Docler ellen játszik a HSC, a csíkiak Dunaújvárosban sem szereztek az idény folyamán pontot, ám mindkét alkalommal szoros mérkőzést játszottak a MOL Liga egyik legerősebb csapatával.
Hétfőn a Ferencváros vendégeként lépnek jégre a csíkiak, Christer Dreberg tanítványai Pesterzsébetről viszont a szezon folyamán mindig ponttal távoztak: a hazaiak egyszer 4–3-ra nyertek, a HSC pedig egy alkalommal 3–2-vel zárta a meccset, viszont mindkét találkozó a ráadásban zárult.

A HSC Csíkszereda jégkorongozói számára nincs már tétje a mérkőzéseknek, csupán a becsületért küzdenek, hiszen egy hete már eldőlt, hogy a csíkiak nem juthatnak a sorozat rájátszásába. Ennek ellenére mindhárom meccsen pontot, pontokat akar gyűjteni Christer Dreberg. A HSC Svéd trénere a következőképpen vezette fel a csapat utolsó magyarországi kiszállását: „Az esélytelen nyugalmával megyünk Magyarországra, rajtunk már nincs nyomás. Ennek ellenére a győzelem gondolatával indulunk útnak, meccseket akarunk nyerni. Tudjuk, hogy eredményeinkkel akár befolyásolhatjuk a liga állását, de a sportszerűség szellemében akarunk küzdeni és pontot, pontokat szerezni. Nagyon szeretnénk nyerni Debrecenben, visszavágni a két, számunkra nem túl kellemes vereségért, ahogyan Dunaújvárosban is győzni akarunk. Ami pedig a Ferencváros elleni találkozónkat illeti, egy és két pontos meccsünk már volt velük Pesterzsébeten, most egy három pontos meccset akarunk játszani velük”.
A HSC-nél csupán Bors Huba bajlódik kisebb sérüléssel, de ő is a csapattal.