Nem ma kezdtük!

Csonka kerettel helyt állni

2015 január 29.
Utolsó két jégkorong MOL Liga mérkőzésére készül a HSC Csíkszereda a 2014/2015-ös idényben. A HSC szombaton a HC Érsekújvárt, míg vasárnap a rájátszásért küzdő Ferencvárosi TC-t fogadja. A hétvégi két mérkőzés pikantériáját azt adja, hogy a csapatból kilenc játékosra nem számíthat Christer Dreberg vezetőedző, így a szabályzatban szereplő minimális megengedhető létszámmal fognak pályára lépni a csíkiak.
Egy sikeres idegenbeli túra után hazai környezetben zárja a 2014/2015-ös MOL Liga idényt a sorozat sereghajtója a HSC Csíkszereda. A csíki csapat, mint ismeretes a legutóbbi két magyarországi mérkőzésén nagyot küzdve négy pontot hozott haza. Szombaton és vasárnap viszont nagy erőket kell mozgósítsanak annak érdekében, hogy pontokat tartson itthon a már biztos rájátszás résztvevő HC Érsekújvár, illetve a legjobb hatba kerülésért küzdő Ferencvárosi TC ellen.

Míg a legutóbbi mérkőzéseken szinte teljes kerettel – Bors Huba vállsérülés miatt kihagyta a három mérkőzést, míg Bíró Mátyás Dunaújvárosban nem tudott játszani – lépett jégre a HSC Csíkszereda, addig ez nem mondható el a hétvégére. A Ferencvárosi TC elleni mérkőzés után a kanadai ponterős hátvéd, Erik Spady elbúcsúzott a csapattól és a lengyel bajnokságban érdekelt Krakkói Cracoviához igazolt. A hátvéd mellett azonban lesznek még hiányzók a hétvégén.

A Csíkszeredai Sportklub vezetősége a csapat nyolc játékosát – Bors Huba, Farkas Tamás, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Ruczuj Gellért, Salló Alpár, Satek Michal és Tranca Daniel – kölcsönadta a román bajnokságban játszó Gyergyószentmiklósi Progymnak. A vezetőség egyrészt szerette volna, hogy a sportolók további játéklehetőséghez jussanak az idei szezonban, továbbá szeretné segíteni ezáltal is a Gyergyószentmiklósi Progym csapatát, hogy sikeres évet zárjanak a román pontvadászatban.

A hétvégi páros mérkőzést így tizenöt játékossal kezdi meg a HSC. Kapusposzton Stanislav Kozuch és Ilyés Norbert, hátvédposzton Gecse Hugó, Nagy István, illetve Papp Szabolcs, míg csatárposzton Bíró Gergő, Bíró Mátyás, Bíró Ottó, Bíró Tamás, Geréb István, Shane Heffernan, Moldován Ervin, Mihály Ede, Rokaly Norbert és Pasi Salonen lesz bevethető. Várhatóan hátvédként fog játszani Bíró Ottó, akárcsak az elmúlt mérkőzéseken.

A bevethető keret ilyenszerű átalakítása nagy fejtörést okoz Christer Dreberg vezetőedzőnek. Elmondása szerint nagyon nehéz két mérkőzés vár a fiúkra.
„Még nem tudom, hogy milyen sorokat tudunk kialakítani. A lehetőségekhez mérten megpróbálunk maximális erőbedobással küzdeni a két találkozón. Szeretnénk bravúrt elérni, de ez nem lesz egyszerű” – nyilatkozta Christer Dreberg.