Nem ma kezdtük!

Elúszott bajnoki remények

sportclub.ro
Közel 71 percnyi játékidő után hosszabbítást követően 4–3-as vereséget szenvedett a Csíkszeredai Sportklub a román bajnoki döntő hatodik összecsapásán a Galaci Dunarea vendégeként, ami azt is jelenti, hogy a Duna-parti alakulat megvédte bajnoki címét.
Az első harmadban hiába lőttünk többet kapura, mint ellenfelünk az eredményjelző 20 percnyi játékidő után 0–0-á mutatott. A második harmad épp hogy elkezdődött Csernenko felavatta Onodit. Őrlődtek a felek, mígnem a 39. percben Bíró Tamás ki nem egyenlített. Örömünk nem tartott sokáig, hiszen Góga góljával ismét vezetéshez jutottak a hazaiak.

Jöhetett a rendes játékidő utolsó felvonása. A 47. percben pedig Alekszejev be is köszönt Popának, de Durkech hamar visszavette a vezetést. Jöhettek az utolsó rohamok, amely ismét jól sült el. Az 52. percben Berljov újfent egyenlített. Ekkor már mindkét csapat fáradni kezdett, így maradt a 3–3 hatvan percnyi játékidő után.

A ráadás akár jól is elsülhetett volna, hiszen a 68. percben egypercnyi kettős emberelőnybe kerültünk, ám kimaradt az óriási lehetőség. A túloldalon viszont elég volt a sima fór. Szőcs egy lecsorgó korongot pedig értékesített a 71. percben.

Galac megvédte a bajnoki címet – itt gyorsan megjegyezzük, hogy nem érdemtelenül –, mi pedig az ezüstéremmel vigasztalódhatunk.

A végtelenül megterhelő szezon ezzel lezárult. A fiúk 103 (!) mérkőzést hagytak a hátuk mögött, amely irgalmatlan szám hét hónap leforgása alatt. Remélhetőleg a következő idényben józanabb fejjel oldják meg a versenynaptárat…