Nem ma kezdtük!

Hatból kettő maradt itthon

2016 január 31.
Román bajnoki páros meccset játszott a MOL Liga mellett a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a hétvégén a Bukaresti Steaua ellen. Az első napon egy „felforgatott” másnap egy fásultan mozgó gárda korcsolyázott ki a jégre. Egy vereség és egy szétlövések után megnyert meccs a végeredmény.
Borzasztóan nehéz hétvégéje volt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának, hiszen csütörtöktől szombatig négy mérkőzésen léptek pályára a fiúk a Fehérvár (3–1) és a Dunaújváros (2–1) mellett a Bukaresti Steaua ellen is pályára kellett lépni.

Pénteken a szakvezetés a Dunaújváros elleni összecsapásra fektette a hangsúlyt ezért a Steaua ellen egy felforgatott csapat korcsolyázott ki. A csapat derekát ifjúsági játékosok alkották, akik viszont igyekeztek derekasan helyt állni. Több remek akciót is vezettek, ennek ellenére a bakák szereztek vezetést, amelyet a második harmadban tovább sikerült növelniük. Az első hazai gól Konyajevtől érkezett, aki háromgólos vendégvezetésnél talált be, amelyre hamar érkezett Timárutól a válasz. A remények még egyszer a harmadik harmad elején felcsillantak, amikor a reaktivált Péter Levente 4–2-re módosította az állást. Az utolsó nyolc percre viszont elfáradtak a fiúk és a vendégek végül behúzták a meccset.

Szombaton Artur Oktyabrjov egy papíron erősebb, de fejben és a lábakban egy jóval fáradtabb alakulatot küldött a jégre. Ennek ellenére fölényben játszott a hazai csapat, amely egy gólt tudott szerezni az első húsz percben Gyagyusko révén. Több találat viszont nem esett. A lövések mind kijöttek László Arnoldról.
A második harmadban fokozatosan jött ki a szorításból a Steaua, amely azonban csak az ellentámadásokból volt veszélyes. Ruczuj viszont remekül állta a sarat. Az eredmény ebben a játékrészben befagyott. Nem úgy az utolsó felvonásra. Ahogy a kék-fehérek fáradtak úgy kapott erőre a vendég alakulat, amely Zabludovszkij révén egyenlített is. Ekkor megrázta magát a Sportklub. Lászlót folyamatosan próbára tették a fiúk, majd a 47. percben egy sakk-mattra kijátszott akció után Berljov volt eredményes. A folytatásban is aktívabb maradt a hazai csapat, eredménytelenül. Az utolsó percekhez érve a bakák időt kértek majd lehozták kapusukat. A plusz egy ember okozta fórt pedig kihasználták: a végig aktív Zabludovszkij egyenlített. A hosszabbítás nem hozott döntést, így a plusz egy pont sorsa szétlövésekkel dőlt el. Az első párban Péter Róbert kihagyta, míg Georgescu belőtte a büntetőt. Utána viszont csak a Sportklub játékosai voltak eredményesek Gyagyusko, illetve Berljev révén. A túloldalon Boriszenko és Antotn Butucsnov is hibázott. Két pont maradt így itthon.

A Sportklub jelen pillanatban a 67 pontjával a második a tabellán egy egységnyivel lemaradva a Galactól. Igaz a Duna-parti alakulat két meccsel többet játszott.

Eredmények
Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua 3–7 (0–1, 1–3, 2–3)
Gól:
Konyajev (33.), Péter L. (44.), Orbán (60.), illetve Georgescu (6.), Constantin (26.), Anton Butucsnov (31., 55.), Timaru (38.), Zabludovszkij (53., 57.).

Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua 3–2 (1–0, 0–0, 1–2, 0–0, 1–0) – sz.u.
Gól:
Gyagyusko (17.), Berljov (47., 65. – GWS), illetve Zabludovszkij (42., 59.).