Nem ma kezdtük!

Küzdeni a becsületért

2015 január 16.
Három hazai mérkőzésen lép pályára az elkövetkezendő napokban a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Ligában. A csíki csapatnak matematikailag ugyan van még esélye a rájátszásba kerüléshez, de ez már csodaszámba menne. Ezt a csapat trénere, Christer Dreberg, is belátja, aki szerint innentől kezdve a becsületért is küzdeni kell.
Végleg eldőlhet a HSC Csíkszereda sorsa a hétvégén, ami a jégkorong MOL Liga 2014/2015-ös idényét illeti. A Christer Dreberg vezényelte csíki csapat szombaton a Debreceni HK-t, vasárnap az Újpesti TE-t, míg jövő kedden a Brassói Coronát fogadja a Vákár Lajos Műjégpályán. Legkésőbb az Újpest elleni mérkőzésen végleg eldőlhet a csíki csapat sorsa a rájátszást illetően. Matematikailag a play-off ugyan elérhető még, de realitása nem túl sok van.

Szombaton előbb a Debreceni HK érkezik Csíkszeredába. A két csapat rendre izgalmas mérkőzéseket játszott egymás ellen. Egy 5–3-as hazai győzelem mellett, a Debrecen is feljegyezhetett magának egy 4–3-as sikert. A Debrecen mostanában elég kétarcú játékot mutat, így kérdés, hogy hogyan érkeznek majd Csíkszeredába.

Vasárnap már az Újpest vendégeskedik a Vákár Lajos Műjégpályán, ahol a felek eddig két alkalommal találkoztak. Az elsőt szétlövések után a hazaiak nyerték, míg utóbbit hosszabbítás után a lilák. A találkozó továbbá végleg eldöntheti a HSC sorsát is. Amennyiben a kék-fehérek vereséget szenvednek, akkor teljes mértékben elszállnak a reményeik a rájátszást illetően. Igaz ez már a szombati játéknapon bekövetkezhet, amennyiben úgy alakulnak az eredmények.

Kedden az a Brassó érkezik, amelytől eddig nem sikerült még pontot csenni ebben az idényben, legalábbis, ami a MOL Ligát illeti. Ezen a találkozón a legtöbbet az fog a latba nyomni, hogy a HSC hogyan veszi a hétvégi akadályokat.

A csíki csapat vezetőedzője a soron következő mérkőzést tartja a legfontosabbnak, ám azt már kijelentette, hogy a pontok megszerzése mellett a csapat a becsületéért is fog küzdeni.

„Megyünk előre. Nem gondolkodunk azon, hogy mi lesz később. A legfontosabb feladat mindig a következő mérkőzés, jelen esetben a szombati Debrecen elleni. És így szép sorjában. Megint kiesett egy hátvédünk, pontosabban Bors Huba, de már megszoktuk, hogy ebben az idényben szűkösebb kerettel kellett nekivágjunk a mérkőzéseknek. Matematikailag ugyan még van esélyünk, de mostantól a becsületünkért is kell játsszunk” – nyilatkozta Christer Dreberg.

A MOL Liga hétvégi műsora
Péntek: HC Érsekújvár – Miskolci Jegesmedvék (19), Dunaújvárosi Dab.Docler – Ferencvárosi TC (19).
Szombat: HSC Csíkszereda – Debreceni HK (15.30, Digi Sport), Brassói Corona – Újpesti TE (18).
Vasárnap: Brassói Corona – Debreceni HK (18), Miskolci Jegesmedvék – Dunaújvárosi Dab.Docler (19), HSC Csíkszereda – Újpesti TE (19), Ferencvárosi TC – HC Érsekújvár (20).
Kedd: HSC Csíkszereda – Brassói Corona (19.15, Digi Sport).