Nem ma kezdtük!

Megjárni a poklot és a mennyet

sportclub.ro
Végletekig kiélezett, fordulatokban gazdag összecsapáson sikerült tovább zárkóznia a Csíkszeredai Sportklubnak a Galaci Dunareára a román jégkorong-bajnokság döntőjében. Negyven perc után egyel vezetett a Sportklub, majd a 47. percben már kétgólos hátrányban volt. Innen sikerült megfordítani a találkozót. Folytatás pénteken 18.30-tól Galacon.
A szombati, Galacon aratott, győzelem után némiképp visszatértek a Csíkszeredai Sportklub esélyei a román bajnoki döntőben a Galaci Dunarea ellenében, ám még így is borzasztóan nehéz dolga van. Ráadásul többet nem is hibázhatott, ahogyan a döntő ötödik összecsapásán saját közönsége előtt sem.

A csöpögésig megtelt Vákár Lajos műjégpályán a hazai szurkolótábor mellett a vendégek közel 100 fős csoportja is igyekezett buzdítani kedvenceit. Az első harmad hazai fölénnyel indult, a vendégek erejéből csak kósza ellentámadásokra futotta. A gól pedig, ha lassan is, de érett. A 13. percben pedig Moldován kotort be egy lecsorgó korongot. A gólt követően viszont mintha visszavett volna a kék-fehér alakulat.

A második húsz percben ritkán adatott meg, hogy egyenlő létszám mellett játszanak a csapatok. A játékvezetők sorra büntették a játékosokat, néha igencsak érthetetlen módon. A harmad első hátrányát épp hogy átvészelte a Sportklub, azonnal gólt kapott. A válasz viszont nem váratott magára és Tambijevs szólójával már újfent 2–1 volt. A játékrész további fele a kapusokról, illetve a csapkodó játékról szólt. Popa óriási bravúrral fogta Molnár Zsombor, illetve Farkas szólóját, de Alekszejevvel szemben tehetetlen volt, ám az orosz játékos az üres kapuba mellé ütötte. A túloldalon Onodi is parádézott, két alkalommal vert helyzetből mentette meg a Sportklubot a góltól, majd az utolsó másodpercekben egy takarásból eleresztett löketet védett vállal.

Jöhetett a mindent eldöntő utolsó felvonás. Hidegvízzel a nyakban. Hét perc leforgása alatt nagyot fordult a világ a Vákárban. Előbb Nimenko megpattanó lövése vágódott a ketrecbe, majd jött Szőcs és Lőrincz találata. Mély csend. A csíki játékosok először nem nagyon tértek magukhoz, de a padról hihetetlen módon bíztatták egymást és lelátó is kezdett lassan megtelni bíztató hangokkal. Az utolsó tíz perchez érkezve pedig irgalmatlan nagy tempót kezdtek diktálni a fiúk. A Galac percekig a koronghoz nem ért. És jöttek a gólok, futószalagon. Előbb Molnár Zsombor hozta vissza a reményeket. Ekkor azonnal időt is kértek a vendégek, akik látták, hogy itt baj lesz. Ez sem segített. Az 55. percben pár másodperc alatt előbb Farkas vágott fel egy Popáról lecsorgó pakkot, majd Berljov adta meg a kegyelemdöfést. Az utolsó percekben okosan játszott a hazai csapat és komoly odaadással játszva behúzták a találkozót.

Összesítésben 3–2-re módosult az állás így tovább élnek a remények. Hogy ez meg is valósuljon pénteken 18.30-tól Galacon újabb győzelmet kéne aratni ahhoz, hogy jövő hétfőn a hetedik meccs döntsön.

Eredmény
Csíkszeredai Sportklub – Galaci Dunarea 5–4 (1–0, 1–1, 3–3)
Gól: Moldován (13.), Tambijevs (25.), Molnár Zs. (52.), Farkas (55.), Berljov (55.), illetve Szőcs (22., 44.), Nimenko (41.), Lőrincz (47.).
A négy nyert meccsig tartó finálé állása: 3–2 a Galac javára.

Mestermérleg
Artur Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „Egy nagyon izgalmas végletekig kiélezett meccset láthattunk, pont olyant, amilyenre vártunk. Viszont nem szabad túl nagy előnyt adnunk az ellenfélnek, mint ahogyan tettük azt a harmadik harmad elején. A lényeg, hogy életben maradtunk és a végletekig küzdeni fogunk. Ahhoz, hogy sikeresen meg tudjuk vívni az előttünk levő csatákat ahhoz egyenletes teljesítményre van szükségünk. A mai meccsen ez hullámzó volt. Ezt kell kiküszöböljük a következő találkozóig, amihez remélhetőleg hozzá fog járulni az is, hogy a csapatnak nagy tartása van.”