Nem ma kezdtük!

Óvatosságra int Oktyabrjov

2016 március 21.
Elkezdődik kedd este a négy nyert mérkőzésig tartó román jégkorong bajnoki finálé, amelyben az alapszakasz győztes Csíkszeredai Sportklub a címvédő Galaci Dunareaval méri össze erejét. A csíki csapat vezetőedzőjét nem érte meglepetésként, hogy a Duna-parti alakulat lett az ellenfelük és óvatosságra int. Nem lesz egy könnyű párharc figyelmeztetett Artur Oktyabrjov.
Egy év kihagyás után újfent döntőt játszik a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a román bajnokságban, ahol ellenfele a címvédő Galaci Dunarea lesz. A Sportklub, mint alapszakasz győztes, az elődöntőben három meccsen ütötte el a Bukaresti Steauát, míg a túloldalon a Duna-partiak – az előzetes várakozásokkal ellentétben – 3–1-es összesítéssel búcsúztatták a Brassói Coronát.

A csíki szurkolók némiképp örömmel fogadták azt, hogy a Galac jutott be a fináléba és nem a Brassó, hiszen az egymás elleni eredmények sokkal jobbak velük szemben. Az idén lejátszott nyolc román bajnoki, illetve az egy kupameccsből hetet nyert meg a Sportklub ellenben a galaci kettővel. Igaz a hét között van egy-egy olyan találkozó amely hosszabbítás, illetve szétlövés után dőlt el. Viszont a túloldalon is van egy ilyen találkozó, amelyet a galaciak csupán hosszabbítás után húztak be.

A gólarány tekintetében hatalmas a csíki fölény: itt 51–31-et mutatnak a számok. A csíki gólokhoz 23, míg a galaciakhoz 13 sportoló járult hozzá. Ezek közül a túloldalon a legeredményesebb Szőcs Szabolcs öt találattal, de őt követi Krajci, illetve Munteanu 4-4 góllal, majd jön a sorba Lőrincz és Csernenko a háromgólosok közül. A kék-fehér oldalon Moldován vezeti toronymagasan a góllövő listát 9 találattal, majd őt követi Gyagyusko és Antal (5-5), illetve Tambijevs (4), Berljov, Salló és Molnár Zoltán (3-3).

Az eddigi eredmények viszont lenullázódnak a bajnoki döntőben, nem fog számítani. Innentől kezdve a négy nyert meccs a fontos és erre hívja fel a figyelmet Artur Oktyabrjov a csíkiak vezetőedzője is.

– Egyáltalán nem lepett meg az, hogy a Galac jutott be a döntőbe, hiszen itt a rájátszásban minden megtörténhet. Erre figyelmeztettem a srácokat is, hiszen egyik sem lesz könnyű mérkőzés. Minden meccs döntő lesz és az első bedobástól oda kell figyeljünk, készen kell álljunk a csatákra. Fontos az, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani. Sok mozgást várok, illetve nagy sebességet, nem utolsó sorban a kapu előtt élnünk kell a lehetőséginkkel és az emberelőnyeinkkel. Egyszóval támadójátékot várok a csapattól. Viszont abban szinte biztos vagyok abban, hogy a Galac egy biztonságos játékra fog törekedni és ebből kifolyólag figyelnünk kell az ellentámadásaikrafogalmazott Artur Oktyabrjov vezetőedző.

A döntő műsora
Kedd és szerda: Sportklub – Dunarea (18.30)
Péntek és szombat: Dunarea – Sportklub (18.30)
Március 29., kedd (ha szükséges): Sportklub – Dunarea (18.30)
Április 1., péntek (ha szükséges): Dunarea – Sportklub (18.30)
Április 4., hétfő (ha szükséges): Sportklub – Dunarea (18.30).