Nem ma kezdtük!

Visszavágott a Sportklub

2016 február 24.
Három alkalommal még vissza tudott jönni a mérkőzésbe a Brassói Corona jégkorongcsapata a román bajnokság kedd esti mérkőzésén a Csíkszeredai Sportklub ellen, de a záró felvonásban a kék-fehérek a maguk javára billentették a mérleget. Kétgólos győzelmet arattak és visszavágtak a szombaton elszenvedett hazai vereségért.
Presztízsmérkőzésen mérte össze erejét tegnap este a Brassói Corona és a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a román bajnokság keretében a Cenk alatt. A találkozónak inkább a hazaiak számára volt tétje hiszen ők még beérhetik a második helyezett Galacot, de letudták volna rázni a rájuk tapadó Steauát. Persze a csíkiak számára sem volt mindegy, hogy a legnagyobb rivális otthonából milyen eredménnyel térnek hazai.

Ennek fényében Péter Róbert már az első percben vezetéshez juttatta a csíkiakat, akik sokáig nem örvendhettek, hiszen Vasile egy percen belül egyenlített. Kiegyenlítődött küzdelem kezdődött a jégen, majd a harmad végén Antal is betalált Tőke ketrecébe.

A második húsz perc áthúzódó hazai előnnyel rajtolt, majd a sárga-kékek sorozatban kapták az előnyöket. Ennek eredményeképpen Fodor és Petres is eredményes volt emberelőnyben. Igaz közte Gyagyusko is érvényesített egy rávezetést, miután ziccerben Márton buktatta az orosz játékost.

Az utolsó felvonásra 3–3-as állással rajtoltak a felek, amelyre a Sportklubnak sikerült jobban felpörögnie. Átvette a játék irányítását és ez az eredményben is meglátszott. A 45. percben előbb Antal duplázott, majd három perccel a vége előtt Bíró Tamás döntötte el a három pont sorsát Alekszejev passzából.

Eredmény
Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 3–5 (1–2, 2–1, 0–2)
Gólszerzők
: Vasile (3.), Fodor (22.), Petres (32.), illetve Péter R. (1.), Antal Zs. (18., 45.), Gyagyusko (43.), Bíró T. (57.).

Mestermérleg

Keresztes Ottó, Brassói Corona: „Zártan próbáltunk meg játszani a mérkőzés első felében, de nagyon hullámzó volt a teljesítményünk. Szeretnék gratulálni a negyedik sorunknak ügyesen játszottak. A fiúk sokáig időztek a jégen, a cserék sem úgy működtek, ahogyan kellet volna és nem sikerült kiegyensúlyozott játékot mutatni elejétől végig.”

Geréb István, Csíkszeredai Sportklub: „Második meccsünk volt három nap alatt. Az elsőn 58 kapuralövésünk volt, míg harminc a Brassónak és mégis ők nyertek. Ezúttal nagyobb figyelmet fektettünk a védekezésre. Pörgős meccset láthatott a közönség, mindkét fél jól játszott.”