You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Tények
Érdekesség

Angers-ben sem volt egyedül a Sportklub!

Franciaországban sem kellett szurkolóik nélkül pályára lépjenek a Csíkszeredai Sportklub hokisai, akik a Kontinentális Kupa selejtezőjében szerepeltek. A lelátón ott volt egy szimpatikus csíkszeredai pár, és élményeiket lapunk munkatársával is megosztották.

Bara Enikő és párja, Székely Loránd április óta él és dolgozik Franciaországban, Pays de la Loire régióban. Mindketten nagy rajongói a Sportklub jégkorongcsapatának. Amint megtudták, hogy az Interkontinentális Kupa sorsolása a nem túl távoli Angers-be szólítja szeretett csapatukat, elhatározták, hogy részt fognak venni a mérkőzésen.
– Lóri 2017 novemberétől jár rendszeresen meccsekre, és 2018 áprilisától a Lokálpatrióták szurkolói csoport tagja. Rendszeresen részt szokott venni a Sportklub, az FK Csíkszereda meccsein és a nagyobb jelentőségű Sepsi OSK- és Sepsi SIC-mérkőzéseken is. Én néha elkísérem néhány meccsre, de mondhatni még nem vagyok nagy „fanatikus”, ha lehet ezt így fogalmazni. A jövőben szeretnék én is részese lenni ezeknek az élményeknek – mondta Enikő beszélgetésünk során.
Mostani élethelyzetük miatt jelenleg csak a közösségi oldalakon követik a csapat szereplését, a munkaprogramjuk miatt csak így van rá lehetőségük. Ám nem volt számukra kérdéses, hogy elutaznak a selejtezők helyszínére. Abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy csak 100 kilométerre laknak Angers-től, de Enikő elárulta, hogy akár többet is utaztak volna a Sportklub meccseiért. Kíváncsiak voltunk, milyen élmény volt újra élőben megnézni a kedvenceket.

– Ennyi idő után felbecsülhetetlen érzés újra jégen látni a csapatot a lelátóról. Izgatottan vártuk a mérkőzéseket, reménykedtünk, hogy látunk majd ismerős arcokat, akik velünk együtt fognak szurkolni. Végül csak ketten voltunk, így viszont még emlékezetesebb marad mindkettőnk számára – emelte ki Enikő. A csapat tagjai természetesen nagy örömmel észlelték, hogy ilyen távol Csíkszeredából sem maradtak szurkolói támogatás nélkül. A hétvége aigazán felemelő pillanatai voltak, amikor Enikő és párja a csapattal közösen énekelték el a székely himnuszt az angers-i jégcsarnokban.
– Már a bemelegítésnél néhányan ránk kacsintottak és elismerően bólintottak, amint megláttak minket. Lehet számukra is furcsa és szokatlan volt, hogy csak ketten vagyunk kék-fehérben a lelátón. Az Angers elleni mérkőzés után meg vártuk a fiúkat, váltottunk néhány szót. Kedvesek voltak, megköszönték a szurkolást és a biztatást, aztán mentek is, mert éjszaka már indultak is haza – osztotta meg beszélgetőtársunk.
Enikő és Lóri számára természetesen a Sportklub a legnagyobb kedvenc, ám szeretnének Franciaországban más csapatok mérkőzéseire is eljutni a jövőben.
– Még nem volt lehetőségünk semmilyen mérkőzésen részt venni. Szeptemberben épp Nantes-ban kirándultunk, amikor tudatosult bennünk, hogy este Nantes – Párizs mérkőzés lesz, de már nem volt jegy, így egy FC Nantes szurkolói sállal maradtunk, amit a stadionnál vettünk emlékbe. A jövőben tervezünk Nantes-ba részt venni néhány izgalmasabb focimeccsen, ahol például Párizs, Monaco vagy Marseille az ellenfél. Viszont ha bármilyen más hazai (székely) csapat játszik környékbeli ellenféllel, mi mindenképp ott leszünk – ígérték meg a szimpatikus, Franciaországban élő Sportklub-szurkolók.

Forrás: Angers-ben sem volt egyedül a Sportklub (hargitanepe.ro)

Farkas Endre