You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Tények
Érdekesség

Pénzt kapott a Sportklub, ki tudjuk fizetni az elmaradásokat!

Jó hírekkel szolgált Hodos László, a Csíkszeredai Sportklub igazgatója. A székelyföldi klub vezetőjénél arról érdeklődtünk, hogy mikor lesz jégfagyasztás a Vákár Lajos Műjégpályán, illetve arról, hogy ki tudták-e fizetni a játékosok felé az elmaradásokat.

Hodos László pénteken, megkeresésünkkor éppen Bukarestben, a sportminisztériumnál tartózkodott, ahol a Novák Károly Eduárd sportminiszterrel tárgyalt, a tárcavezető pedig megígérte, hogy a költségvetés kiegészítésekor szem előtt tartják a Sportklubnál kialakult helyzetet. „Háromszorosára emelkedtek az energiaárak, egyáltalán nem lesz könnyű fenntartani a jégpályát” – mondta el Hodos, aki egy másik jó hírrel is szolgált: Csíkszereda városvezetése szeptember elsején átutalta azt összeget, amelyet korábban a tanács megszavazott a hokicsapatnak. „Köszönet Korodi Attila polgármesternek és a tanácsosoknak, illetve mindazoknak, akik több hete azon dolgoztak, hogy törvényes módon az a pénz a Sportklub számlájára kerüljön, innen pedig át tudjuk utalni az elmaradásokat a játékosaink felé” – hangsúlyozta Hodos.

A klubelnök azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy nagyon jó a viszonyuk a Nagy Attila által vezetett Székelyföldi Jégkorong Akadémiával, a Sportklub hokicsapata jó körülmények között végezhette edzéseit a csíkkarcfalvi Felcsíki Műjégpályán, ahol még pár napot maradnak. Megtudtuk, hogy vasárnap, szeptember 4-én elkezdik a jégfagyasztást a Vákár Lajos Műjégpályán, ahol remélhetőleg szeptember második hétvégéjén már edzésekre alkalmas lesz a jégfelület.

Rákérdeztünk arra is, hogy mi az újdonság a Román Jégkorong- szövetségnél (RFHG) szeptember 15-én esedékes választásokkal egybekötött közgyűlés kapcsán. A romániai hokiszövetség vezetőségének egyedüli székelyföldi tagja, Hodos László elmondta, hogy nagyon sok pályázatot nyújtottak be a szakszövetségekhez, ezeket pedig még egy bizottság átvizsgálja, majd közzéteszik az elnöki, alelnöki, illetve a többi tisztségekre pályázók névsorát. „Annyit elmondhatok, hogy Székelyföldről 18 dosszié érkezett, 18 személy pályázik az elnöki-, alelnöki-, illetve a többi vezetőségi posztra” – tudtuk meg Hodostól.

Szintén a Sportklubbal és a jégkoronggal kapcsolatos hír, hogy korcsolya- és jégkorong tanfolyamot indítanak 5-10 év közötti gyerekek számára. Érdeklődni a Sportklub titkárságán, illetve Antal Károly edzőnél lehet.

Forrás: Székelyhon.ro, 2022. szeptember 2. (Pénzt kapott a Sportklub, ki tudják fizetni az elmaradásokat (szekelyhon.ro)