You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Tények
Érdekesség

Szurkolói szemmel a Kontinentális kupáról!

Kedvenceink nemsokára Franciaország fele veszik az irányt, ugyanis október 14-16 között Angers-ben rendezik a Kontinentális Kupa C csoportjának küzdelmeit.

Mint minden sportoló, úgy a kék-fehérek is győzelmek megszerzésének céljával szállnak fel a buszra, és noha a szezon kezdete nem éppen ideálisan kezdődött, a Brassó legyőzését követően egyre inkább látszik a fejlődés a csapat játékán. Kezdtek a sorok összeállni, a védekező zónában is látni a javulást, és a támadók is kezdték megtalálni gólszerző ütőiket.

Beczéék franciaországi ellenfelei között találjuk a magyar bajnok Ferencvárost is, akik a tavalyi idényhez képest jelentős mértékben alakították át keretüket, és akik az idény elején hazai pályán arattak 6-2-es győzelmet Gecséék felett.

A két Erste Ligás alakulat mellett a Bulgáriában továbbjutást megszerző horvát KHL Sisak csapata is megmérkőzik a mieinkkel. A főként horvát nemzetiségű játékosra és néhány fiatal észak-amerikai légiósra támaszkodó csapat a szlovén-szerb-horvát közös IntHL-ben pallérozódik, ahol ebben az idényben még nem sikerült győztesen elhagyniuk a jeget.

A csoport legesélyesebbje a házigazda Ducs D’Angers csapata, akik a francia élvonalban, a Ligue Magnus-ben szerepelnek. Az EBEL-ből is ismerős Mario Richer csapatát 10 észak-amerikai légiós és 17 hazai játékos alkotja, akik között ott találjuk a korábban csapatunkhoz szerződő Antonin Manaviant is, aki furcsa mód gondolta meg magát, ezért mégsem lépett jégre Sportklub-mezben. Ellenfelünk több játékosa is szerepelt már a piros-fehér-kékek nemzeti válogatottjában, idegenlégiósai közül pedig sokan ismerősek lehetnek a szlovák és osztrák élvonalból. Az előjelek tehát a hazaiak fele billentik a mérleg nyelvét, azonban a jégkorongot a pályán játszák és nem a statisztikák alapján dőlnek a mérkőzések.

Izgalmas összecsapásokra lesz tehát kilátás, ezért arra buzdítunk mindenkit, aki teheti, látogasson ki a 3 éve átadott, modern Angers IceParkba (5 Av. de la Constitution).

A fiúk most is, mint mindig szívvel-lélekkel fognak küzdeni, és minden megtesznek majd azért, hogy nemzetközi szinten is büszkek lehessünk rájuk. Arra kérünk minden Svájcban, Franciaországban élő szurkolótársunkat, valamint mindazokat, akik megtehetik, jőjjenek ki az összecsapásokra, és szurkoljanak kedvenceinknek, hogy a végén a továbbjutást ünnepelhessük.

Hajrá, Sportklub! Hajrá, Szereda! Hajrá, Székelyföld! 🏒🔵⚪🥅