You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Tények
Érdekesség

Újabb érmekkel tértek haza a gyorskorcsolyás, fiatal sportolóink!

A csíkszeredai Sport Klub Gyorskorcsolya csapata újabb versenyen vett részt. Ezúttal Csehországba utazott a csapat egy része, hogy részt vegyen egy nemzetközi versenyen, ahol 14 ország sportolói vettek részt.

Nem hiába tették meg a nagy utat, ugyanis sikerült több dobogós helyet is elérni.

András Kevin: junior F 🥇1. hely összetettben, András Vivien: junior F 🥇1. hely 333 m 🥇1. hely 222 m 🥈2. hely 111 m 🏅1. hely összetettben, Fülöp - Hosszú Magor: junior E 🥈2. hely 500 m 🥈2. hely 222 m 🥈2. hely ,összetettbe Török Boglárka Anna: junior D a középmezőnyben sikerült pontokat szerezzen 27. helyen végzett. 

András Vivien, aki több nemzetközi versenyen is dobogós helyen végzett, kérdésünkre elmondta, hogy: “Nagyon boldog vagyok, hogy újra sok érmet nyertem, most először a testvéremmel, Kevinnel együtt, aki szinten első lett összetettben.“

Fülöp - Hosszú Magort is megkérdeztük, hogy mi a véleménye erről a versenyről:

- Az utazás kicsit hosszú volt, de jól szórakoztunk út közben. Amikor végre megérkeztünk, akkor szerencsére volt időnk pihenni verseny előtt.

- Milyen volt a jégpálya?

- A jégpályán nagyon hideg volt, de a jég minősége az itthoni jéghez képest sokkal jobb volt, puhább volt és jobban csúszott.

- Milyen volt ez a verseny ? Hogy érezted magad?

- Nagyon izgatott voltam, hogy esélyem lehet megszerezni az első nemzetközi érmemet. Szerencsére minden jól sikerült, amit elterveztem és így felállhattam a dobogó második fokára. Remélem, hogy lesz még alkalmam rá.

Török Boglárka Anna szerint minden verseny azért jó, mert új barátokat szerezhet, és találkozhat a már meglévő barátaival.

Szőcs Renáta vezetőedzőt a hazafele úton kértük meg, hogy értékelje a teljesítményeket.

- Második versenyen vettek részt a szezonban, az első után kitűzött célokat sikerült elérni?

- Az első verseny után haza mentünk, átbeszéltük a hibákat, próbáltuk javítani rajtuk és úgy érzem, hogy minden versenyből tanulunk és fejlődünk.

- Hogyan nyerhet egy sportoló öt érmet is egy versenyen ?

- Minden versenyen egy sportolónak három távon kell részt vennie. Ezek a versenyszámok korosztályonként változnak. Minden távon pontokat szeretnek, amit végül összesítve is értékelnek. Az egyéni versenyszámokon kívül, váltó versenyszámokat is indítanak.

- Hogyan értékelné a mostani eredményeket ?

- Egy nagyon sikeres hétvégén vagyunk túl, sok érmet szereztünk, jó helyezéseket értünk el, egyéni rekordokat újítottunk meg. Elégedett vagyok a sportolóimmal. Nem hiába utaztunk olyan sokat. Igazán fárasztó is volt ez a hétvége, rengeteg km-et tettünk meg, de most is bebizonyították a gyerekek, hogy nem volt hiába való.

- Hol lesz a következő verseny, mire készülnek legközelebb?

- A következő verseny november 11-13 között lesz, Bulgáriában - Szófiában, ahova remélem egy nagyobb létszámú csapattal tudok elutazni. Addig is komolyan edzünk tovább, készülünk és megyünk előre.

Az interjúkat és a fotókat Nagy Emese készítette.

Szép volt gyerekek, szép volt Reni, hajrá, Sportklub! 💙🤍