You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Erste Liga
Tények
Érdekesség

A negyedik hosszabbításos meccsét már megnyerte a Sportklub

Újabb ráadásra, idén már a negyedik hosszabbításra kényszerült a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Ligában. A kék-fehérek hétfőn este a Vákár Lajos Műjégpályán a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadták és kétgólos hátrányból felállva tartottak otthon két pontot a háromból.

A DAB jó hangulatban érkezett Csíkszeredába, habár rosszul indult az erdélyi túrája, 5–1-re kapott ki Brassóban, szombaton este viszont meglepetésre 6–4-re nyert a Gyergyói Hoki Klub ellen. A Sportklub a rosszul sikerült magyarországi meccseket követően kezdett magára találni, három találkozón hét pontot szerzett. Az előzményeket tekintve tehát izgalmas találkozó várt a szurkolókra, és ezt a csapatok a pályán is igazolták. Már a kezdést követően össztűz alá vette a dunaújvárosi kaput a Sportklub, Rokaly Szilárd, majd Becze Tihamér ziccere maradt ki. A harmadik perc elején viszont már az egész meccsen kiválóan védő Kovács Dávid Márk is verve volt, Becze passzolt a kapu torkában Fodor Csanádnak, aki élt is a lehetőséggel (1–0). Sokáig nem vezetett a Sportklub, hiszen az 5. percben a gólszerző Fodort állították ki két percre, az emberelőnyt pedig ki is használta DAB: Pinczés Olivér lőtt a ketrecbe egy kipattantót követően (1–1).

Kevesebb mint egy perccel később jött a hazai válasz: Karel Kubat korongszerzését követően felépített ellentámadás végén Reisz Áron ütött gólt (2–1). A folytatásban is főleg a DAB kapuja forgott veszélyben, ám előbb Becze szólóban, majd Farkas Tamás ziccerben nem tudott eredményes lenni. Az első szünetet követően rögtön jött a hidegzuhany, szűk egy perc alatt megfordította az állást a DAB. Előbb Pinczés ért bele jól egy középre lőtt passzba (2–2), majd Embrich Erik távolról lőtt a ketrecbe (2–3). Ezután emberhátrányba került a Sportklub, ám így is veszélyesen játszott, Rokaly Norbert, majd Részegh Tamás előtt adódott lehetőség, a DAB viszont kapuvassal válaszolt. A játékrész felénél a Sportklub teljesen beszorította vendégeit, egymás után zúdultak a lövések a dunaújvárosi kapura, a korong nem akart átjutni a kiválóan védő Kovács Márkon. Kubat nagyszerű szólójánál már ő is verve volt, a korong a kapuvasról a gólvonal elé esett.

A folyamatos rohamozás rengeteg energiát kivett a Sportklub játékosaiból, talán emiatt történt meg, hogy a szünet előtt 15 másodperccel kétszer is korongot veszítettek saját harmadukban, a második lehetőséggel pedig élt a DAB, Embrich is duplázott (2–4), a játékrészt pedig 3–0-ra nyerték a vendégek. Ismét határozottan jött ki az öltözőkből a Sportklub, és 41 másodperccel a bedobást követően David Stach távoli lövésével egy gólra faragta hátrányát a kék-fehér együttes (3–4). 

Folytatta az egyenlítés hajszolását a házigazda, ami az 53. percben össze is jött: Részegh Tamás szerezte meg első találatát az idei szezonban. A folytatásban egymás után hagyta ki a lehetőségeket a házigazda, a DAB előbb kivédekezett egy emberhátrányt, majd elpazarolt egy 3 az 1 elleni támadást, így nem született döntés a rendes játékidőben. Következhetett a hosszabbítás, amely a Sportklub számára idén már a negyedik ráadás volt, a korábbi hármat elveszítették a csíkiak.  Továbbra is uralta a játékot a fáradó Sportklub, a hosszabbítás elején Becze hagyott ki egy nagy helyzetet, majd Részegh Tamás indult meg saját harmadából  a koronggal, szépen verte meg a védőjét és védhetetlenül bombázott a kapuba.

A Sportklubra franciaországi túra vár, péntektől vasárnapig Angers-ben szerepel a Kontinentális Kupa második fordulójának csoportkörében, sorrendben a szlovén KHL Sisak, a Ferencváros és a házigazda Angers lesznek az ellenfelei. Az Erste Ligában legközelebb október 23-án játszik, a Brassói Corona látogat Csíkszeredába.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz Csíkszeredai Sportklub–Dunaújvárosi Acélbikák 5–4 (2–1, 0–3, 2–0, 1–0) – hosszabbítás után

Gólszerzők: Fodor Csanád (3.), Reisz Áron (7.), David Stach (41.), Részegh Tamás (53., 63.), illetve Pinczés Olivér (6., 23.), Embrich Erik (24., 40.)

Kapura lövések: 50–16 Kiállítások: 4, illetve 6 perc.

Forrás: A negyedik hosszabbításos meccsét már megnyerte a Sportklub (szekelyhon.ro)

Nyilatkozat az edzők részéről alább olvasható:

Tódor Krisztián, másodedző, Csíkszeredai Sportklub: "Jól kezdtük a mérkőzést, sorra alakítottuk ki a helyzeteket. Sajnos másodjára jövünk ki úgy a középső harmadra, hogy nem vagyunk elég összeszedettek. Olyan szituációkban hagytuk őket érvényesülni, amelyekben nem engedhetnénk meg hasonlót, viszont ismét sikerült nagy csapatmunkával visszajönnünk a mérkőzésbe, a hosszabbításban pedig idén először megnyertük a mérkőzést. A közelgő Kontinentális Kupa küzdelmein győzni szeretnénk. Próbálunk megfelelően koncentrálni a feladatunkra, hisz az a tervünk, hogy győzelmekkel térjünk haza.

Niko Eronen, vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: "Az első húsz percben két gólt is ajándékoztunk az ellenfélnek. Aztán sikerült felszívni magunkat, és átvettük a vezetést. A Csíkszereda ekkor ismét többet birtokolta a korongot, de a defenzív zónában a játékosaim keményen oldották meg a védekező munkát. Nagyon örültem, mikor 5 másodperccel a második harnad vége előtt kétgólosra növeltük az előnyünket, de a harmadik játékrészben hagytuk könnyen felzárkózni a hazai csapatot. Ezután a gól után pedig át is vette a Csíkszereda az irányítást, majd ki is egyenlítették a mérkőzés állását. Mindezek ellenére tetszett a küzdésünk, a védekezésünk is tetszetős volt, a kapusunk pedig remekül teljesített, sokat köszönhetünk ma neki.”