You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Erste Liga
Interjú

Várom már a többi meccset is akár még több szurkolóval a hátunk mögött

Mérkőzés kiértékelése a Sportklub-Titánok 6-1 után (2021.09.17)

Magnus Sundquist (Sportklub Csíkszereda vezetőedzője):

Az előszezonba játszott mérkőzésekhez képest ez teljesen más volt, így nehéz összehasonlítani azzal a néhány meccsel. Emiatt egy kis időt felvett, amíg a fiúk felvették a ritmust, de jól harcoltak és sokat dolgoztak a jégen, nagyon meg voltam elégedve. Jó 60 perc van mögöttünk, nagyon szépen hokiztunk, különösen az utolsó harmadban.

A hangulatról már hallottam korábban, számítottam is a szurkolókra. Legutóbbi szezonban nem lehettek szurkolók, tehát közel másfél éve. Ki is álltam videózni, hogy küldjem el a barátaimnak Svédországba és Dániába, hogy milyen hangulat volt itt. Nagyon jó volt ezt látni, mindig is jó közönség előtt játszani. Várom már a többi meccset is akár még több szurkolóval a hátunk mögött. Hihetetlenek a szurkolóink!
 

 

Bogdanov Anatoli (Titánok vezetőedzője):

Kemény mérkőzés volt. Sok játékosunk az első Erste Liga meccsét játszotta ma este.Láttuk is a különbséget, hisz a tavaly még junior bajnokságban szereplő játékosok ma már nagyon tapasztalt játékosok ellen léptek jégre, akik akár komoly NHL vagy KHL tapasztalattal rendelkeznek. Úgy gondolom, hogy az első harmad rendben volt, sikerült tartanunk a lépést, örülök is, hogy mi szereztük az első gólt, ami adott önbizalmat. A másik két harmad nagyrészt az eredmény hajszolásáról szólt, nevezhetjük úgymond "apa-fia" mérkőzésnek. Erre voltunk képesek ma, tanulnunk kell a ma estéből, hogy mit jelent ezen a szinten játszani, hogyan harcoljunk a vesztett korongokért, hogyan játsszuk a saját játékunk. Sok videós tananyag készült a mai este, az edzők hosszú este elé néznek az elemzések miatt. 

A jó dolog a sportban az, hogy a vereség nem a világ vége, holnap 0-0-ról indulunk, szintén egy nehéz ellenféllel szemben, de meglátjuk mit tudunk kihozni abból a meccsből. Büszke vagyok a fiúkra, a sok blokkra, Szeles is nagyszerű volt a kapuban. Ez egy ilyen kezdés volt, meglátjuk mi vár ránk ezután.