You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Erste Liga
Tények
Érdekesség

Brassóban megszületett a Csíkszeredai Sportklub első idei győzelme

Adorján vezérletével, hibátlan védekezéssel egyetlen gólt lőve nyert a Csíkszeredai Sportklub a Brassói Corona otthonában vasárnap. Még négy meccs zajlott az Erste Ligában, meglepetésre a FEHA19 is megszerezte az első sikerét.

A Csíkszeredai Sportklub keretéből a meghatározó játékosok közül Sofron és Stach, a túloldalról pedig Kóger hiányzott. Mindhárman gólerős játékosok, talán ezzel is magyarázható az összecsapás gólszegénysége. Mindössze egy találat született, de nem lehet azt mondani, hogy unalmas, eseménytelen lett volna a mérkőzés. Mihai Paul és Radu Gabriel sorozatban osztogatta a kisbüntetéseket mindkét oldalon. A Brassónak 30, a Sportklubnak 24 percet róttak ki, amiből mindössze egy volt 10 perces fegyelmi, amit Gliga kapott. Az egyetlen találatot Péter Balázs szerezte Részegh Zsolt passzából a 25. percben, ez érdekes módon egyenlő létszámnál született. Emberhátrányban mindkét együttes jól vizsgázott, ebből adódik, hogy emberelőnyben viszont kevésbé. Adorján hibátlan maradt, ahogy Tőke is az egy kapott gólt leszámítva.

A Csíkszeredai Sportklub tehát a rosszul sikerült magyarországi túra után megszerezte első győzelmét az Erste Ligában.

Hogy ez a mérkőzés romániai bajnokságban számított-e vagy sem az kérdéses. Egyelőre a RJSZ hivatalos oldalán említés sem történik róla (mivel még semmiféle programot nem tettek közzé így nem is nagyon lehet), de a régi-új vezetés alatt már láttunk olyant, hogy meccseket utólag könyveltek fel. Az Erste Liga vasárnapi napján komoly meglepetés is született: a FEHA 19 legyőzte az UTE együttesét. A DAB ugyan sokáig szoros csatát játszott a Ferencvárossal, de végül a zöld-fehérek behúzták a három pontot. A BJAHC pedig súlyos verést mért a Debrecenre.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz: Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub 0–1 (0–0, 0–1, 0–0).

Gólszerző: Péter Balázs (26. perc). Kapura lövések: 39–28. Kiállításpercek: 30–24 (ebből a brassói Gligának 10 perc fegyelmi). FEHA19–UTE 3–2 (1–0, 1–1, 1–1).

Kapura lövések: 39–28. Kiállításpercek: 30–24 (ebből a brassói Gligának 10 perc fegyelmi).

Forrás: Brassóban megszületett a Csíkszeredai Sportklub első idei győzelme (szekelyhon.ro)

Gól összefoglaló az alábbi linken nézhető vissza:

Gólösszefoglaló EL 24 - Corona Brasov - Sport Club Csíkszereda 0-1 20221002 - YouTube

Hajrá, Sportklub!