You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Erste Liga
Tények
Érdekesség

Elődöntőben a Sportklub Csíkszereda csapata

A végletekig kiélezett párharcban, a mérkőzés 80. percében szerzett góllal nyertünk tegnap késő este a BJAHC otthonában, és ezzel bejutottunk a jégkorong Erste Liga elődöntőjébe. A legjobb négy csapat közé sorolhatjuk magunkat a Fradi ellenfeleként!

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, jégkorongozó emberek és szöveg

A mérkőzést és a továbbjutást eldöntő találatot Részegh Tamás szerezte a 80. percben, védhetetlenül lőtte a hosszú felső sarokba a Levintől kapott korongot (2–3).

Jégkorong Erste Liga, negyeddöntő, hetedik mérkőzés:

Budapest Jégkorong Akadémia HC–Csíkszeredai Sportklub 2–3 – hosszabbítás után, aranygóllal (0–1, 1–1, 1–0, 0–1).

Gólszerzők: Tóth Gergely (23.) és Tóth Richárd (43.), illetve Salló Alpár (5.), David Levin (28.) és Részegh Tamás (80.).

Kapura lövések: 51–42.

Büntetőpercek: 6–27. (ebből Spencer Asuchak-nak 5+20 perc fegyelmi),

Játékvezetők: Nagy Attila és Tóth Renátó, illetve Kovács Péter és Kövesi Bence.

Budapest Jégkorong Akadémia HC: Farkas Roland, Kiss Dániel Péter (kapusok) – Szabó Bence, Pozsgai Tamás, Kirils Galoha, Ilja Culigin, Schlekmann Márk (első sor); Dóczi Zsombor, Tóth Gergely, Jevgenyij Mozer, Weidemann Márk, Keresztes Levente (második sor); Varga John Kaden, Oliver Dame-Malka, Tóth Richárd, Nagy Krisztián, Sági Martin, (harmadik sor); Vitalij Tyeszlenko, Ravasz Csanád, Joni Jesperi Viikilä, Molnár Bálint, (negyedik sor).

Vezetőedző: Kangyal Balázs.

Csíkszeredai Sportklub: Matt O'Connor, Ambrus Levente (kapusok) – Salló Alpár, Troy Rutkowski, Jevgenyij Szkacskov, Részegh Tamás, Becze Tihamér (első sor); Gecse Hugó, Ferencz-Csibi Róbert, David Levin, Péter Balázs, Sofron István (második sor); Eduard Cășăneanu, Láday Tamás, Rokaly Szilárd, Reisz Áron, Fodor Csanád (harmadik sor); Bajkó Norbert, Spencer Asuchak, Rokaly Norbert, Aidan Brown (negyedik sor).

Vezetőedző: Vacláv Novák.

A négy nyert mérkőzésig tartó párharcot a Sportklub nyerte összesítésben 4:2-re.

Edzői nyilatkozatok: 

Kangyal Balázs vezetőedző, BJAHC:

"Az előző két mérkőzésen jobban játszottunk, mint a Csíkszereda, de ez csak egy megállapítás a részemről. Ha jobban is játszol, mint az ellenfél, ezt valahogy érvényesíteni kell. Ha nem tudod, akkor nem érdemled meg a továbbjutást. Tavaly a Ferencváros ellen négy hazai meccsünket veszítettük el, majd utána a következő négy mérkőzésünkből is egyet tudtunk csak megnyerni hosszabbításban, ezt pedig most szintén hosszabbításban veszítettük el. Ez nem elég ahhoz, hogy szintet tudjunk lépni.

Persze, abszolút büszke vagyok a srácokra, mert lehajtott fejjel dolgoztak egész évben. A Ferencváros mögött megint mi vagyunk a másodikak a magyar bajnokságban, Magyar Kupa-döntőt játszottunk, pont a Ferencvárost kiejtve, mindezt ilyen háttérrel, ilyen életkorral.

Összességében nem szabad azt mondani, hogy ez olyan rossz volt, de megvolt a sanszunk, hogy továbblépjünk egy ilyen erős Csíkszereda ellen. Ha ott a lehetőség, fel kell nőni a feladathoz és ezeket a találkozókat meg kell nyerni. Zárszóként gratulálok a Csíkszeredának és sok sikert kívánunk nekik."

Mark LeRose másodedző, Csíkszereda:

"Pontosan erre számítottam, ez a két csapat közötti múlt: minden meccs ebben a párharcban egyetlen gólon múlt. Mi edzők azt mondjuk, négyet kell nyerni.

A liga döntése miatt ez most öt volt, de meg kell dicsérnem a játékosainkat, akik követték a tervet és megértették, hogy ez egy harc lesz és valóban az volt."

A pénteken kezdődő elődöntőben Brassói Corona–Gyergyói HK és Ferencváros – Csíkszeredai Sportklub párharcok lesznek.

Hajrá, Szereda! Hajrá, Csíkszeredai Sportklub! 💙🤍

Forrás:

https://sport.szekelyhon.ro/jegkorong/