You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Erste Liga

Győzelem a DVTK ellen

A tegnapi nagy arányú győzelem után kedvenceink ma este a DVTK Jegesmedvék ellen folytatták a menetelést az Erste Liga alapszakaszában. A miskolci együttest tucatnyi szurkoló kísérte erdélyi túrájára, akik mindvégig lelkesen bátorították övéiket.

A nyitó játékrész első percei kiegyenlített játékot hoztak, majd a tartalékosan felálló kék-fehérek egyre inkább kezdték átvenni a kezdeményezést, a piros-fehérek így is vezettek néhány veszélyes kontrát ex-kapusuk irányába, aki azonban állta a sarat. A 9. percben a kék vonal közelében álló Gecse kapott korongot, és a hálóba emelt. A 18. percben pedig, emberelőnyös szituációból, az orosz bombázó, Kulyash eresztett meg egy bődületes, sistergős bombát, ami Kiss Bence hálójába akadt. Az első szünetre tehát két fás csíki előnnyel vonulhattak a felek.

A folytatásban kisvártatva növelni tudtunk előnyünk, épphogy letelt a miskolci kiállítás, amikor Fodor pontos lövése landolt a Jegesmedvék kapujában. Ezt a játékrészt is dominálni tudták a hazaiak, számos ajtó-ablak helyzetet alakítottak ki az ellenfél kapuja előtt, de vagy a hálóőr hárította bravúrosan a lövést, vagy pedig szerencsétlenül pattant a korong. A 36. percben megtört a ma is ihletett formában védő Adorján makulátlan teljesítménye, Wehrs tűpontos keresztpasszát Walker értékesítette. A második szünetre tehát 3-1-es székely vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A záró felvonásra egy agilisebb, lendületesebb DVTK korocsolyázott ki, akik mindent egy lapra téve küzdöttek a felzárkózásért, azonban a mieink stabilan védték két gólos előnyüket, sőt, Sofron István fonákkal juttatta a pakkot Kiss hálójába, kialakitva 4-1-es végeredményt.

Így tehát újabb magabiztos sikerrel növelték győzelmeik számát Beczéék, akik vasárnap a DEAC ellen folytathatják a sorozatot.

Szép volt fiúk! Köszönjük a mai újabb fantasztikus sikert!