You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Erste Liga
Román bajnokság

Győzelem a székely derbin

Nagy várakozás előzte meg az idei második gyergyói szereplésünket az Erste Liga alapszakaszában. A csapatok nem okoztak csalódást, színvonalas és küzdelmes, rangadóhoz méltó találkozót láthattak a szurkolók.

Jobban kezdett a hazai csapat, az elején több helyzetet alakítottak ki, ám Rico Rossi csapata is beleállt a mérkőzésbe és Ruczujnak is bőven akadt dolga. Az első előny a mienk volt, ami kimaradt, nem úgy a túloldalon, hisz a hazaiak élni tudtak az első fórjukkal. Az első szünet a tervezettnél hamarabb jött el, mivel néhány lámpatest kialudt, így a játékvezetők az öltözőbe vezényelték a csapatokat. A szünet után az első harmad folytatása következett, és rögtön kétgólosra nőtt a piros-fehérek előnye. Kék-fehéreink a második harmad elején jutottak túl első alkalommal Ruczuj eszén és így zárkózni tudtak, hogy aztán a záró húsz percre egy teljesen más vendégcsapat jöjjön ki a jégre és hét és fél perc alatt három gólt szerezve 2-4 arányban vezessen. A hazaiak természetesen nem adták fel és egyenlíteni tudtak, ám a negyedik góljukra azonnal válaszolni tudott a Sportklub, amely viszont már a győztes találatot jelentette!

Nyerni tudtunk Gyergyóban, így tovább nőtt előnyünk a tabella élén.

Gyergyói HK-Csíkszeredai Sportklub 4-5. Gólszerzőink: Jevgenyij Szkacskov, Becze Tihamér, Gyenyis Kuljas, Péter Andor és David Stach.

Szép volt, fiúk! 💙🤍

 

Nyilatkozatok:

Rico Rossi, vezetőedző, Csíkszereda: 

„Nagyon kemény meccs volt. Mindkét csapat jól játszott, a speciális játékokban is. Jó volt látni, hogy kétgólos hátrányban sem adtuk fel, hanem vissza tudtunk jönni, és az ellenfélre is igaz volt ez. A végén mi szereztünk egy szerencsés gólt, de mindkét együttes jól teljesített.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyó: 

„Jó meccs volt, jól hokiztunk, ezért bántó, hogy nem szereztünk pontot. A támadójátékunk rendben van, strukturálisan jól nézett ki a játék. Ez egy derbi, ehhez kell agresszió és vérben forgó szem. 2-0-nál sok helyzetünk akadt, ha azok bemennek, behúzhattuk volna a meccset. A vereséget az okozta, hogy a kapunk előteréből bele tudtak nyúlni egy távoli lövésbe és két kipattanót lőttek. Jók vagyunk, támadunk, de gólképesek vagyunk hátul is. Nem csak a támadóharmadban, hanem a saját kapunk előtt is szükség van gyilkos ösztönre.”