You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Erste Liga
Román bajnokság
Tények
Érdekesség

Kógert négy meccsről tiltották el

A jégkorong Erste Liga fegyelmi bizottsága megvizsgálta a vasárnap esti Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona mérkőzésen történteket, amelyen Kóger Dániel, a barcaságiak magyar válogatott játékosa végleges büntetést kapott.

A fegyelmi bizottság Kóger Dánielt a fejre, nyakra irányuló támadás miatt négy meccsről tiltotta el, a játékos a büntetését csapata soron következő Erste Liga-mérkőzésein tölti le.

„A mérkőzés 17. percében Kóger Dániel egy játékostársát ért ütközést torolt meg, szabálytalan ütközéssel. Korongot nem birtokló ellenfelét vállal közvetlenül a fején ütközte le. Korongszerzés nem volt a cél, a korong nem tartózkodott a közelben. Kóger Dániel szándéka kizárólag a fej, nyak területének támadása volt. A Sportklub játékosát az ütközés olyan testhelyzetben érte, amikor magát védeni nem tudta, abból könnyen súlyos sérülés történhetett volna” – olvasható a fegyelmi bizottság határozatában.

A brassóiak magyar válogatott hokisa legközelebb november 20-án léphet jégre az Erste Ligában, amikor a Corona Gyergyószentmiklósra látogat. 

Forrás: Kógert négy meccsről tiltották el (szekelyhon.ro)