You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Erste Liga
Tények
Érdekesség

Ötgólos vereség a Tüskecsarnokban, de van folytatás

Vereséggel zárta a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Liga alapszakaszának első felét. A székelyföldi kék-fehérek vasárnap este 7–2-re kikaptak a listavezető Ferencváros otthonában, és ezzel eldőlt, hogy a negyedik helyről várhatják a folytatást.

Mindkét oldalon voltak hiányzók az alapszakasz első felének utolsó presztízsrangadóján a Tüskecsarnokban. A házigazda Ferencvárosnál hiányzott Lauri Karmeniemi, Farkas Lőrinc és Tóth Gergő, a csíkiaknál pedig Sofron István és Jevgenyij Szkacskov.

Fotó: Tumbász Hédi

Csíki góllal kezdődött a mérkőzés, egy kapu elé belőtt korongra Fodor Csanád ért elsőre, és a hálóba lőtte (0–1). A kemény, de sportszerű találkozó első szabálytalansága a 18. percben történt, amikor utolsó védőként Ferencz-Csibi csak szabálytalanul tudta szerelni ellenfelét, a büntetőlövést pedig Nagy Gergő értékesítette (1–1). Egy percre rá megszerezte a vezetést a Fradi, egy szép összjáték végén Aku Kestila lőtte a felsőbe a korongot (2–1).

Kiegyensúlyozott volt a játék a második játékrészben, a mérkőzés közepén David Levin egyenlített, amikor egy kipattanót közelről értékesített (2–2), azonban a második szünet előtt négy másodperccel újra betaláltak a házigazdák, Adam Brady fonákkal kapura lőtt korongja meglepte Matt O'Connort, a csíki kapust (3–2).

A záró harmadot a Ferencváros uralta, a zöld-fehérek újabb négy találatot elérve 7–2-re nyertek, és részben visszavágtak a legutóbbi csíkszeredai vereségért, amikor a székelyföldiek 9–3-ra győztek. Jégkorong Erste Liga, alapszakasz: FTC-Telekom–Csíkszeredai Sportklub 7–2 (2–1, 1–1, 4–0.). Gólszerzők: Nagy Gergő (18., büntetőlövésből)), Aku Kestila (19., 42., 48.), Adam Brady (40.), Seregély Máté (53.) és Németh Attila (60.), illetve Fodor Csanád (3.) és David Levin (31.). Kapura lövések: 49–26. Büntetőpercek: 0–34 (ebből Karel Kubátnak 2+10+20 perc fegyelmi, sportszerűtlenségért). Játékvezetők: Rencz Dániel és Soós Dániel, illetve Szabó Dávid és Mizsák Péter.

Ferencváros: Arany Gergely, Nagy Kristóf (kapusok) – Julius Marva, Vladimir Roth, Galajda Zsombor, Adam Brady, Rasmus Kulmala (első sor); Jozef Hrabal, Boros Dániel, Erik Nemec, Aku Kestila, Nolan LaPorte (második sor); Seregély Máté, Jacob Crespi, Turbucz Martin, Nagy Gergő, Németh Attila (harmadik sor); Haranghy Bence, Yanick Turcotte, Bán Károly, Banga Nándor (negyedik sor). Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

Csíkszeredai Sportklub: Matt O'Connor, Simó Ábel (kapusok) – Karel Kubát, Ferencz-Csibi Róbert, David Levin, Reisz Áron, Erik Svetina (első sor); Gecse Hugó, Troy Rutkowski, Rokaly Szilárd, Részegh Tamás, Aidan Brown (második sor); Salló Alpár, Láday Tamás, Spencer Asuchak, Rokaly Norbert, Becze Tihamér (harmadik sor); Eduard Cășăneanu, Péter Balázs, Fodor Csanád (negyedik sor). Vezetőedző: Vacláv Novák. 

Fotó: Tumbász Hédi

Fodor Szabolcs, a Ferencváros vezetőedzője a mérkőzés után elmondta, hogy szerettek volna visszavágni a Sportklubnak a 9–3-as vereségért. „A becsületünkért is játszottunk, mert azon a szeredai meccsen egy kicsit elvesztettük azt, és most szerettük volna visszaszerezni, úgy gondolom, sikerült is. Az első öt perc szörnyű volt, nagyon passzívak voltunk, de utána elkezdtünk úgy hokizni, ahogy meg lehet nyerni egy ilyen mérkőzést akár ekkora különbséggel is. Az elején talán előjöttek a rossz emlékek az egy nappal korábbi újpesti meccsről, mert nagyon sok helyzetünk volt, de nem jöttek a gólok. Utána viszont jó ütemben tudtunk gólokat szerezni, nagyon fontos volt, hogy előnnyel mehettünk az utolsó harmadra, az adott egy kis önbizalmat. A végén pedig már megtört a jég és minden összejött” – nyilatkozta Fodor Szabolcs.

A Csíkszeredai Sportklub másodedzője, Mark LeRose szerint csapata jól kezdett, a mérkőzésnek pedig volt két fő fordulópontja. „Az első, amikor az egyik legjobb védőnk végleges fegyelmit kapott, az nagy kihatással volt a játékunkra. A másik, amikor három vagy négy másodperccel a szünet előtt gólt kaptunk, mindig nagy jelentőségű egy első vagy utolsó perces találat. Ez volt a két legfontosabb tényező, illetve még az is fontos volt, hogy az ellenfél nem kapott büntetést, konkrétan egy emberelőnyünk sem volt az egész mérkőzésen. A szezon eddigi részében a sikerünk egyik fő tényezője a remek emberelőnyös játék volt, amit most nem volt lehetőségünk kihasználni, mert egyáltalán nem kerültünk ilyen helyzetbe, ami azért nagyon ritka” – hangsúlyozta Mark LeRose.

https://fb.watch/q0l4VLuABI/

A kiírás szerint 36 forduló után a csapatokat a helyezések alapján két csoportra osztják, ahol még egyszer játszanak a csoportbeli ellenfelekkel hazai pályán és idegenben. Ez tehát további nyolc mérkőzést jelent, ami szintén az alapszakasz része, és az itt elért eredmények beleszámítanak az alapszakasz tabellájába. A két csoportot a kígyóelv szerint alakítják ki – ezt alkalmazza a Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) is a férfi világbajnokság csoportbeosztásánál –, így lehet a leginkább kiegyensúlyozott. Az egyik ötösbe kerül az 1., a 4., az 5., a 8. és 9. helyezett, míg a másikba a 2., a 3., a 6., a 7. és a 10. Az alapszakasz 44 fordulóból áll majd.

Forrás:

https://sport.szekelyhon.ro/jegkorong/otgolos-csiki-vereseg-a-tuskecsarnokban-negyedik-helyrol-folytathatja-a-sportklub