You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Erste Liga
Tények
Érdekesség

Talán elkezdte a felzárkózást a címvédő Sportklub

Két perc alatt előbb kettőt kapott, aztán kettőt lőtt a Csíkszeredai Sportklub a Debreceni EAC-nak. Az aranyérmesnek megvan az első hazai győzelme a jégkorong Erste Liga idei kiírásában.

A statisztikák a címvédő mellett szóltak, hiszen hazai környezetbe rendre legyőzte a hajdúsági gárdát, beszédes adat, hogy a legutóbbi hat egymás elleni összecsapást, amelyet a Vákár Lajos Műjégpályán rendeztek a székelyföldiek nyerték. Ebben a szezonban egyelőre keresi a játékát a Sportklub, hat mccséből csak egyet tudott megnyerni, igaz, hogy a DEAC sem igazán brillírozik, csak kétszer hagyta el a játékteret győztesként.

A szombati találkozó első harmada a kiállításoké volt, hétszer ítéltek kétperces büntetést a játékvezetők valamely együttes tagjának. Egyetlen emberelőnyt sem használtak ki, így nem is csoda, hogy gólnélküli volt ez a felvonás. Ezzel szemben a második két gyors vendég találattal indult. Két perc alatt kétszer vették be a debreceniek Szamankov kapuját. Ennyire gyorsan jött az egyenlítés, majd a 30. percben 3–2-re már a Sportklub vezetett. Az utolsó pihenő előtt azért még kiegyenlített a házigazda (3–3).

A harmadik harmad a csíkszeredaiaké volt, egy emberelőnyt értékesítettek. Jobban játszottak, többet lőtt kapura, a legvégén pedig lezárta a mérkőzést, így megszerezte első hazai diadalát ebben az évadban a Sportklub. Ezzel talán elkezdte a felzárkózást is.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz:

Csíkszereda Sportklub–Debreceni EAC 5–3 (0–0, 3–3, 2–0).

Gólszerzők: Farkas Tamás (27.), Jevgenyij Szkacskov (28.), Reisz Áron-Sándor (30.), Péter Balázs Szabolcs (49.), Becze Tihaér (60.), illetve Molnár Dávid (22.), Volka Roland (23.), Dimitrij Zalamai (32.).

Kapura lövések: 45–25. Kiállítások: 8–18 perc.

Kiállítások: 8–18 perc

Forrás: Talán elkezdte a felzárkózást a címvédő Sportklub (szekelyhon.ro)

Edzők nyilatkozata alább olvashatóak:

György József, vezetőedző, DEAC: Az első húsz percben nem találtuk a játékot. Volt egy eredményes momentumunk, majd a Csíkszereda átvette az irányítást. A második harmadot jól kezdtük, azonban a sok emberhátrány kivette az erőt belőlünk. Talán két emberelőnyünk volt a vége fele, ám abból nem tudtunk semmit kreálni. Küzdöttünk, próbálkoztunk, de elfogytunk a végére. A befejezéseknél nem voltunk eléggé határozottak.
Mindezek ellenére úgy gondolom, ma megérdemeltünk volna egy pontot, de a ma esti mérkőzésen nem sikerült ezt megvalósítanunk. Gratulálok a Csíkszeredának!
 
Tódor Krisztián, másodedző, Csíkszeredai Sportklub:
Jól indítottuk a mérkőzést, próbáltuk a saját akaratunkat érvényesíteni. A második harmadot nem kezdtük jól. Kaptunk is két gólt, ekkor viszont karaktert mutatott a csapat, sikerült átvenni a vezetést. Ezután kaptunk egy újabb gólt, de ettől függetlenül, úgy gondolom, végig mi domináltuk a mérkőzést, így sikerült behúznunk a győzelmet. A tegnapi meccs után sikerült javítanunk a védekezésünkön, ennek ellenére a mai összecsapáson is ejtettünk hibákat, de szívvel és nagy csapatmunkával sikerült kijavítani ezeket. Remélem, a következő mérkőzéseken a megkezdett úton megyünk tovább.