You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Igazolás

Amerikai védővel erősítünk

Jamie Milam személyében egy rendkívül tapasztalt hátvéddel erősödik tovább a védelmünk.

Milam az Egyesült Államokbeli Lake Orion-ban született 1984 május 13.-án. A kiváló adottságokkal rendelkező jobbkezes védő hazájában kezdte a jégkorongot, ott tanulta az alapokat és ott is vált belőle profi jégkorongozó. A tengerentúlon játszott az NCAA-ban és az ECHL-ben is, mielőtt 2008-ban belevágott volna európai kalandjaiba; az öreg kontinensen a dán Totempo HVIK volt az első csapata, itt 41 mérkőzésen 30 pontot termelt, mielőtt a svéd másodligás AIK csapatához szerződött volna. A következő szezonokban többnyire hazájában játszott, stabil európai visszatérése a 2013/14-es szezonban jött el, ekkor a norvég Rosenborg csapatához igazolt és védő létére közel volt a pont/meccs átlaghoz. Következett az Egyesült Királyság és azon belül a Fife Flyers, és miután itt is csapata egyik legjobbjaként alaposan letette névjegyét, következett négy Szlovák Extraliga szezon, amelyből hármat a Nyitra, egyet pedig a DVTK Jegesmedvék csapatában játszott, mindkét együttesnél rendkívül eredményesen. Alpesi Ligás kitérése után egy szezont kihagyott, idén pedig az ECHL-es Fort Wayne Comets játékosaként tért vissza, 12 mérkőzésen 3 gólt szerzett, +/- mutatója pedig +7(!), ami egy védő esetében igazán becsülendő.

Milam karrierje során megannyi sikert ért el csapataival. A tengerentúlon többször lett díjazva az ECHL-ben a forduló vagy a hónap játékosaként, több alkalommal válogatták be az ECHL All Star-csapatába, míg 2012-ben és 2013-ban CHL bajnoknak mondhatja magát. Európában sem kerülték el a sikerek, 2016-ban oroszlánrészt vállalt abban, hogy a bajnoki címmel a Nyitra csapata büszkélkedhessen: abban a szezonban ő volt a Liga legponterősebb védője(30 pont) és ő szerezte csapata győztes gólját a fináléban.

Kedves szurkolótársaink! Örömmel jelentjük be, hogy Jamie Milam mostantól a mi sikereinkért fog dolgozni. Isten hozott Csíkszeredában, Jamie Milam!