You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Igazolás

Sofron István kék-fehérben!

Sofron István kék-fehérben!

Örömmel jelentjük, a hír igaz! A Sportklubnál folytatja kivételes pályafutását Sofron István, Sofi! Már nagyon vártuk, már nagyon itt volt az ideje. Célunk, hogy a legjobb székely játékosok a Vákár Lajosban játszanak, kék-fehérben. Egyre közelebb kerülünk ehhez.

Sofron István Csíkszeredában született 1988-ban, a család néhány év után Magyarországra költözött. Édesapja jégkorongos nyomdokába lépve az akkori Alba Volánban kezdte el kergetni a pakkot. Előbb a Fehérvári Titánokban kapott lehetőséget profi szinten, egy évre rá pedig már az osztrák bázisú EBEL-ben szerepelt a Alba Volánnal évről-évre egyre jobb mutatókkal, ahol a 2011/12-es évadban gólkirályi címet is begyűjtött. Feljebb lépett, a németországi Krefeldhez igazolt három évre, aztán jött a Klagenfurt és ismételten a Fehérvár AV19. 2017 nyarán az ECHL-be, a Wichita Thunderbe igazolt, majd visszatért a számára már "hazai pályának" mondható EBEL-be előbb a Villacher SV, majd a Fehérvár színeiben. Innen a MAC Újbudához igazolt, a szlovák Tipsport Ligában is kiemelkedő teljesítményt nyújtva 24 góllal házi gólkirály lett, ugyanennyi gólpasszával pedig holtversenyben a liga 4-ikje volt. 2020-ban a MAC HKB Újbuda színeiben az Erste Ligában játszott, 28 mérkőzésen 38 pont került a neve mellé. A magyar válogatottban 183 mérkőzésen 157 pontot ért el, az olimpiai selejtezőkön pedig már a Sportklub Csíkszereda fog a neve mellett szerepelni!

⃣A következő szezonban pedig a Sportklub kötelékében, édesapja 17-es mezében fog pályára lépni Sofi.

Erre vártunk, ez volt a cél! A lista még nem teljes, de közeledünk. Mindent meg akarunk nyerni!

„Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy szülővárosom szeretett csapatában fogok játszani! Édesapámtól gyerekkoromban hamar megtanultam mekkora dolog a Sportklub mezét viselni! Így nagyon várom, hogy én is magamra ölthessem! Már most kiráz a hideg, ha arra gondolok,hogy a Vákár Lajosban telt ház előtt léphetek jégre a fantasztikus hazai közönség előtt!" - nyilatkozta első megszólalásában.

Isten hozott itthon, Sofi!