You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Igazolás

Újabb csíki születésű játékos tér haza!

Nagy örömmel köszöntjük csapatunk új centerét, a 26 éves Reisz Áront. A Csíkszeredában született magyar válogatott jégkorongozó több mint egy évtized után igazol haza a Sportklubhoz.

Áron már háromévesen korcsolyát húzott, egy-két évvel később pedig hokizni is elkezdett. Városunk U18-asai között kapott először nagyobb lehetőséget, 15 évesen pedig Magyarországra került. Szintet lépett azzal, hogy az osztrák juniorligában, az EBYSL-ben megmutathatta tudását a Fehérvár U20-as csapatában. Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia növendékeként a korosztályos válogatottakban is felfigyeltek a jobbkezes centerre, 2015 pedig vízválasztó év volt számára több szempontból. Ekkor ugyanis a Fehérvár második számú csapatában a Mol Ligában próbálhatta ki magát, meghívót kapott a magyar válogatottba egy felkészülési tornán, továbbá az EBEL-ben is megkapta a lehetőséget a bizonyításra. A következő években rátermettségének köszönhetően stabil tagjává vált az osztrák bázisú bajnokságban szereplő csapatnak, a Titánoknál pedig már egyre ritkábban tűnt fel. A 2020-as szezon első felében Fehérváron utána a német másodosztályban, a Heilbronner Falken színeiben kergette tovább a pakkot. Itt 45 meccsen 15 ponttal zárt: a “sólymokkal” az utolsó helyről kezdte meg a felzárkózást, később pedig még a rájátszásba is bejutott. A DEL2-ből most pedig Csíkszeredába teszi át székhelyét a magyar jégkorong válogatottba rendre behívott csatár.

"Nagyon felemelő érzés újra szülővárosom csapatának tagja lenni. Itt nőttem fel, itt tanultam meg jégkorongozni. A régi Steaua elleni rangadók meghatározó momentumai voltak a gyerekkoromnak, most pedig egy régi ábránd válik valóra, hogy én is a nagyszerű csíki tábor támogatása mellett léphetek jégre. Nagyon várom már, hogy elkezdődjön a szezon és sok közös sikerben legyen részünk”

- fogalmazott hazatérése kapcsán a támadó.

Célunk továbbra is minden fronton az elsőség megszerzése!

Isten hozott itthon, Áron!