You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Igazolás

Újabb cseh támadó a láthatáron

Örömmel köszöntjük idei harmadik cseh légiósunkat David Stach személyében

A 29 éves, 183 centiméter magas jégkorongozó szülővárosa csapatában, a Kladnoban pallérozódott az U18, illetve U20-asok között. A korosztályos válogatottakban is szerephez jutott, majd 2010 és 2013 között Finnországban játszott. A Lukko U20-asai között rendre meccs/pont átlag felett produkált, amelynek köszönhetően a finn második vonalban is kipróbálhatta magát. Csehországba hazatérve szintén a másodosztályból verekedte vissza magát az Extraligába - 144 meccsen félelmetes, 170 ponttal nem is csoda... A Rytiri Kladno és a HC Plzen színeit erősítette az élvonalban, utóbbival az elődöntőig tudott menetelni a 2017/2018-as évadban. A center a felnőtt válogatott mezét is magára ölthette két mérkőzés erejéig, legutóbbi pedig a Vítkovice színeiben szerepelt az Extraligában.

 

"Hallottam már korábban az Erste Ligáról, örültem, hogy éppen a címvédő csapat keresett meg. Nem tudom még, hogy milyen színvonalat képvisel a bajnokság, de ettől függetlenül kemény szezonra készülők. Karel-el (szerk. megj. Karel Kubát) játszottunk már ugyanabban a bajnokságban, így érdeklődtem tőle a csapatról, a városról és az emberekről, ugyanakkor őszintén szeretném, ha telt ház vagy legalábbis szurkolók előtt játszhatnánk majd ősztől"

- nyilatkozta, aki kíváncsian érdeklődött még, hogy hány embert érdekel nálunk a jégkorong, hány férőhelyes a csarnok és milyen címeket nyertünk eddig.

Céljaink változatlanak: mindent meg akarunk nyerni, ehhez pedig ütőképes csapatot állítunk össze!

Isten hozott nálunk, David!