You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Igazolás

Brit válogatott védő érkezik

A kanadai állampolgársággal is rendelkező Ben O'Connor Durham városában látta meg a napvilágot 1988 december 21.-én. Hazájában kezdte a jégkorongot, egészen pontosan Sheffield-ben, 15 évesen mindössze már hazája U19-es bajnokságában is jégre lépett. Ezt követően Kanadába tette át székhelyét, ahol négy szezont játszott különböző juniorligákban és közben rendszeresen tagja volt hazája ifiválogatottjának. 2007-ben, 19 évesen mutatkozott be a felnőttek között, ebben a szezonban a Basingstoke Bison és az Edinburgh Capitals csapatait erősítette. 2008-ban a Coventry Blaze lett az új csapata, majd újból az Edinburgh-hoz írt alá, mielőtt 2010-ben felnőtt karrierje során első alkalommal elhagyta volna hazáját, hogy a Francia bajnokságban szereplő Morzine-Avoriaz játékosa lehessen. Egy szezont játszott itt, ezt követően Kazahsztánba igazolt, ahol négy eredményes szezont töltött el az Arlan Kokshetau és a Saryarka Karaganda játékosaként. A 2013/14-es szezonban védő létére 51 mérkőzésen 56 pontot termelt a Kazah bajnokságban! Visszatért szülőföldjére, a Sheffield Steelers játékosaként négy remek szezont húzott le, időközben pedig 11 mérkőzés erejéig a Svéd másodvonalba is belekostólhatott. Ezt a szezont a Cardiff Devils csapatában kezdte meg, onnan igazol át most a Csíkszeredai Sportklubhoz.

Ben egy offenzív, rendkívül ponterős védő. Kiváló kvalitásainak köszönhetően mindenhol csapata egyik húzóembere volt, karrierje során megannyi sikert halmozott össze. Hogy csak néhányat felsoroljunk; 2012-ben a Kazah bajnokság legjobb védője és csapatával bronzérem, 2013-ban a Kazah bajnokságban a legtöbb gólpasszt(29) és legtöbb pontot(38) szerezte a védők közül, 2014-ben ugyancsak Kazahsztánban a legjobb védőnek választották, övé volt a legjobb +/- mutató(+57!), ő szerezte a védők közül a legtöbb gólpasszt(39), a legtöbb gólt(17) és a legtöbb pontot(56). 2015-ben, már hazájában, a legjöbb brit védőnek választották, az EIHL-ben az első számú All Star csapat tagja lett, a legjobb brit játékosnak választották, 2016-ban a legjobb brit védő, EIHL első All Star csapat, brit bajnok. 2020-ban EIHL bajnok.

A válogatottban sem vallott szégyent, rendre hazája egyik legjobbja volt. 2011-ben a legtöbb gólt szerezte védőként, majd 2015-ben, 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban is a torna legjobb védőjének választották és közben rendre a pontokkal és a +/- mutatókkal is az élen járt. 2018-ban Budapesten hazájával a Világelitbe jutottak. Válogatott színekben két alkalommal játszhatott a legjobbak között, összesen 14 mérkőzésen lépett jégre és 5 pontot szerzett.

Ben O'Connor személyében egy rendkívül tapasztalt és nagy tudással, kiváló képességekkel rendelkező jégkorongozó csatlakozik most hozzánk és reményeink szerint nagy segítségünkre lesz majd abban, hogy elérjük kitűzött céljainkat.

Isten hozott! Sok sikert kék-fehérben!